Ce și cum să mănânci de Paște și să nu te îngrași

Toate sărbătorile vin și cu oportunitatea de a face unele excese în ceea privește alimentația, care se traduc prin aport caloric ridicat și, inevitabil, kilograme în plus. 

E important să mâncăm în cantități moderate dar și asocierea macronutrienților este elementară.

Următoarele sfaturi te vor ajuta sa îți păstrezi greutatea asftel încât sa nu suferi când te vei urca pe cântar la finalul sărbătorilor:

  1.  Alege mâncarea sănătoasă și servește-o în porții mici.  Așadar, oul este un concentrat de elemente nutritive intr-un continut de calorii minim, tine de foame, ne aduce proteinele de cea ma inalta calitate, vitamine si minerale. Bineinteles, sa nu il consumăm în maioneză. Drobul din carne slabă pusă la cuptor, amestecată cu multe verdețuri nu reprezintă un risc pentru siluetă. Carnea de miel poate fi gătită la cuptor sau ciorbă. Carnea de miel mai poate fi gătită și cu multă ceapa și usturoi, alimente bogate in multe principii nutritive si sarace in calorii. Servește un singur fel de mâncare – friptura cu salata la o masa, ciorba la o alta masa.
  2.  O felie de cozonac sau de pasca cu branză de vaci nu ne poate pune silueta în pericol așa cum ar face o felie de tort de ciocolată sau alte dulciuri făcute cu cremă, unt și multa grăsime. Le poți mânca, de exemplu, la micul dejun, cu un pahar de ceai.
  3. Toate mancarurile gatite si stropite in alcool sunt un pericol pentru silueta. Alcoolul impreuna cu mancarea nu poate decat sa ingrase. Alcoolul este un catalizator si tot ce consumam se va depune. Limitează-te la un singur pahar de vin sau 50 ml de tărie și nu-l consuma în timpul meselor, împreună cu alimentele.
  4. Evita rontaielile si fă pauze între mese de 3-4 ore. În afară de faptul că digestia este îngreunată, iar sistemul digestiv este suprasolicitat, lucru care ne poate îmbolnăvi, mâncarea în exces și duce, în mod evident, la creșterea în greutate.
  5. Și nu în ultimul rând arde caloriile – fă mișcare și hidratează-te corespunzător. Profită de această scurtă vacanță, plimbă-te în natură, fă sport în aer liber iar digestia ta se va realiza mai ușor. Nu uita nici de cei 2 litri de apă pe care trebuie să îi consumi zilnic.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomână