Cum putem preveni astenia de primăvara?

Astenia de primăvară este definită printr-o stare generală de slăbiciune a organismului, cu lipsa energiei si cu momente de depresie.

Cauzele apariției astenie:

  • în primul rând apare o instabilitate hormonala provocata de lumina excesiva și un nivel scazut al endorfinelor
  • în al doilea rând, primăvara frecvența alergiilor crește
  • o expunere indelungata la stres
  • și nu în ultimul rând, schimbarile climatice frecvente

Modalități de prevenire a asteniei:

Un regim alimentar divers, care să asigure toți macro si micronutrienții esențiali: vitamine, minerale, acizi grasi, care sa ii ofere organismului cât mai multă energie.

Cât mai multe activități relaxante, care sa alunge stresul si melancolia: o plimbare in natură, recitirea cărții preferate, intâlniri frecvente cu cei dragi.

Activitate fizică ușoară cum ar fi jogging-ul sau plimbarile lungi. Petrecerea timpului in aer liber este miraculoasă pentru energizarea organismului, insa este de evitat efortul excesiv, care ar putea duce la epuizare.

Hidratarea: Pentru a recăpăta vitalitatea și a ameliora multe dintre simptomele asteniei, hidratarea corespunzatoare este foarte importantă. Asigura-te ca ii oferi corpului suficienta apa, in functie de greutate si de stilul de viata.

Somnul: Privarea de somn creeaza o stare generala de irascibilitate si scade puterea de concentrare, ingreunand orice activitate din viata de zi cu ziă

tentatii-alimentare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomână