Despre superalimentele și suplimentele naturale din dieta mea

Suplimentele nutritive sunt preparate condiționate sub formă de tablete, capsule, drajeuri, pulberi sau lichide, care au în compoziția lor nutrienți (macro și micronutrienți) și/sau alte substanțe comestibile, care sunt consumate în cantități definite, în mod suplimentar față de aportul alimentelor obișnuite.

Ele ajută persoanele care depun un efort fizic susținut să dezvolte mai multă  energie, agilitate, forță musculară și să obțină o refacere musculară mai rapidă.

Folosirea acestora poate contribui la starea de sănătate, oferind următoarele beneficii:
• Ajută la pierderea în greutate
• Conțin vitamine, minerale sau alte substanțe benefice 
• Contribuie la întărirea și sprijinirea funcțiilor sistemului imunitar
• Dețin un rol important în întărirea ligamentelor și a articulațiilor

Proteinele

Proteinele sunt esențiale pentru o bună dezvoltare a organismului, contribuie la dezvoltarea masei musculare și ajută la refacerea țesuturilor musculare lezate în timpul efortului fizic intens.

Creatina

Creatina ajută la creșterea randamentului muscular în exercițiile repetitive de intensitate ridicată, precum ridicarea de greutăți, sprintul sau sporturile de forță.

Carbohidrații

Carbohidrații reprezintă principala sursă de energie a corpului: creierul, mușchii și țesuturile din organism se bazează predominant pe existența unui flux neîntrerupt de carbohidrați ce satisfac cererile urgente de energie, dar și pe cele pe termen lung. 

Sărurile minerale

În timpul efortului, prin procesul de transpirație se elimină electroliți esențiali (calciu, potasiu, magneziu) și sodiu. Hidratarea este extrem de importantă pentru că ea contribuie la maximizarea performanțelor sportive și previne accidentările și a deshidratarea.

Vitaminele

Vitaminele sunt esențiale pentru funcționarea organismului în parametri optimi (în special  vitamina B1, B2, B6 și acidul folic).

Glutamina

L-Glutamina este un aminoacid ce minimizează epuizarea musculară și îmbunătățește metabolismul proteinelor. Este benefică în mod special celor care țin o dietă pentru eliminarea grăsimii și doresc să își păstreze masa musculară.

În ceea ce mă privește, eu folosesc nenumărate infuzii de ceaiuri, mix de semințe și nuci , pudre bio și mix-uri de condimente. Recomand Matcha pentru o sursă bogată de antioxidanţi și adjuvant în detoxifierea organismului, păstura pentru protecția ficatului și a tubului digestiv, de asemenea, previne și tratează anemiile, și semințele chia, o sursă excelență de acizi grași Omega 3 și foarte benefice pentru sănătatea inimii, a pielii, pentru sistemul digestiv. Ca și suplimente, iau Vitamina D începând cu luna septembrie până în aprilie și cure de 2-3 luni cu Magneziu, Omega 3 și complex-uri de B-uri.

Citește interviul meu pentru a afla informații prețioase despre alimentație sănătoasă, superalimente și slăbit.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomână